2023 års At the proms-solist: Johanna Ström

Vi är glada att kunna meddela att årets solist vid At the Proms, som ges den 14 oktober, är Johanna Ström.

Johanna fick upp ögonen för skådespeleri när hon som nioåring spelade mot Gösta Ekman i Sjöwall-Wahlöös filmklassiker Mannen på balkongen. Hon har senare medverkat i SVT:s musikaltalangjakt Jakten på Julia, spelat i galamusikalen Byrån-the Musical, och framfört musikalklassiker på Ulriksdals slottsteater Confidencen. Hösten 2017 var hon med i den prisbelönta Nya Zeeländska musikalen Little Town Liars i Stockholm och medverkade i Picknickrevyn på Playhouse våren 2018. Hon är utbildad i skådespeleri vid Studio Meisner i Stockholm och hos sångpedagogerna Helena Jonason och Maria Lindberg Kransmo

Sitt stora genomgrott i musikalsammanhang fick Johanna när hon 2018-2019 spelade rollen som Svetlana i Chess, på Svenska Teatern i Helsingfors.

2022 gjorde Johanna en drömroll som Ulrika i Kristina från Duvemåla-konsertversionen, på Malmö Live.

Våren 2023 var Johanna åter igen tillbaka på Malmö Live och tog sig an rollen som Svetlana, i Chess in Concert, denna gång på engelska.

Tillsammans med Johanna bjuder kåren på musik från hela hennes repertoar – och såklart även klassikerna som tillhör en äkta At the Proms!

Dirigent: Jörgen Flink

Plats: Rotundan, Folkparken, Lund

Tid: Lördagen den 14 oktober, 16.00 (ca 2.30 inklusive paus)

Mer om Johanna: johannastrom.com

Biljetter